Μαρούλι

Το Μαρούλι είναι μονοετές, ποώδες φυτό γρήγορης ανάπτυξης και ανάλογα με το είδος των φύλλων διατίθεται σε δύο ποικιλίες, εκ των οποίων η μία αναπτύσσει λεία φύλλα σε βαθυπράσινο χρώμα, ενώ η άλλη κατσαρά και ανοιχτοπράσινα. Ο βλαστός του μαρουλιού είναι κοντός, ενώ τα φύλλα είναι μακριά και τραχιά με εγκολπώσεις. Ευδοκιμεί σε δροσερές θερμοκρασίες και δεν αντέχει στη ζέστη γι’ αυτό και η καλλιέργεια του ενδείκνυται από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη. Απαιτεί επαρκή εδαφική υγρασία και καλό φωτισμό. Το μαρούλι καταναλώνεται ωμό, σε σαλάτες ή μαγειρεμένο με κρέας.

(Κύπελλο 8cm/8cm/8cm – Παλέτα 18τμχ)

ΠΑΝΩ